r
Nosalty Logó

Pihe-puha kókuszos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Pihe-puha kókuszos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    683.4 g
  • Telített zsírsav
    478 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1042 mg
  • Foszfor
    3883 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2968 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A 8 tojássárgáját a 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ehhez a 9 evőkanál porcukrot, s így tovább verjük, míg újra kemény hab lesz.
  3. Az így kapott cukros habot a kikevert tojássárgájához adjuk, összekeverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk a masszához, ezzel is összeforgatjuk.
  4. Vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-45 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba 30 perc után javasolt) készre sütjük.
  5. Még melegen egy tepsi hátára - sütőpapírral letakart - kiborítjuk, így szép, egyenletes lesz a piskóta. Megvárjuk, míg kihűl, s azután készítjük a csokoládémázat.
  6. Amíg egy kicsit hűl a csokoládémáz, a piskótát visszafordítjuk, feldaraboljuk, egy mélyebb tálkába 30 dkg kókuszreszeléket kiöntünk, s jöhet a mártogatás!
  7. Villára szúrjuk fel a darabokat alulról, belemártjuk a csokoládés mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, s ügyesen egy süteményes tálra letoljuk a villáról.
  8. Jó, ha nem számítjuk ki pontosan a kókuszreszeléket, ha van még belőle tartalékba. Ha a csokoládé sűrűsödne közben - attól függ, milyen gyorsasággal mártogatunk, haladunk -, újra melegítsük fel, s egy kevés tejet öntsünk hozzá.
  9. Ha minden kockát megmártogattunk, 1-2 órát ajánlatos pihentetni, bár azt nehéz megállni, hogy ne fogjunk hozzá a "bekebelezéséhez"! :) Na jó, meg lehet kóstolni, de finomabb lesz, ha összeállnak az ízek egy kis pihenő alatt! :)

Csokoládémáz

  1. A 30 dkg vajat, 30 dkg feldarabolt étcsokoládét, cukrot (ízlés szerint), 2-3 evőkanál kakaóport, hozzávetőlegesen 2,5 dl tejjel, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk.
  2. Levesszük a tűzről, s belekeverünk 3-4 evőkanál rumot (kóstolni). Egy kicsit hagyjuk hűlni, de nem sokáig.
  3. Amikor már annyira hűlt, hogy a kezünket nem égetné meg, gyors mozdulatokkal jöhet a mártogatás!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 118213
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Ajánló

Lehet sütőpapírral bélelt tepsiben is sütni - én hol így csinálom, hol úgy! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi úgy szeretjük, ha jól megszívja magát a piskóta, hogy nem száraz, s jó csokis! Nagyon finom, puha, lágy süteményt kapunk, ha piskótából készítjük, s jól belemártjuk a csokoládéba!

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek