r
Nosalty Logó

PHO leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
PHO leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 13 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12032.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    8730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    6059.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4916 micro
Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 13 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük.
  2. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csontokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  3. Ha lejárt az idő, a csontokat és a lábast elöblítjük, majd visszahelyezzük a tűzre, és friss vízzel újból felöntjük és felforraljuk.
  4. Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, majd a sült zöldségekkel együtt a forrásban lévő léhez adjuk.
  5. Sózzuk, majd kevés cukrot és halszószt adunk hozzá, és minimum 4 óráig főzzük.
  6. Az idő leteltével a csontokat kihalásszuk, a levet leszűrjük, majd egy kanál segítségével leszedjük a zsírt a leves tetejéről.

A betétekhez

  1. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk 10 percig, a marhalábszárat hajszálvékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy mély tányér aljára helyezünk néhány szelet marhalábszárat, majd erre jön a beáztatott rizstészta, majd a többi feltét, végül a forró levessel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 24942
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi húslevese felturbózva. Akár így is jellemezhetnénk az utóbbi évek egyik legkedveltebb levesét, az ázsiai régióból érkező PHO levest. Bár elkészítése nem bonyolult, a főzési idő és a különleges fűszerek beszerzése kicsit bonyolítja a dolgot, de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni/elkészíteni otthon is! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek