r
Nosalty Logó

Phở bò

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Phở bò
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az alaplé

A fűszerezés

A levesbetét és tálalás

Összesen 440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az alaplé

A fűszerezés

A levesbetét és tálalás

Összesen 5275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az alaplé

A fűszerezés

A levesbetét és tálalás

Összesen 45 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    415.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14450.4 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    8548 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    8898.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1085 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    5100 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7429 micro
Összesen 5275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Az alaplé

A fűszerezés

A levesbetét és tálalás

Elkészítés

Az alaplé

  1. A vöröshagyma külső rétegét leszedjük, ha szükséges (sáros, sérült), de hagyjuk rajta a barna héj nagy részét, mert szép színt ad a levesnek, majd vágjuk félbe a hagymákat valamint a gyömbért (ezt sem kell meghámozni, megmosni, azt szabad). Vágott felükkel egy 9-10 literes leveses fazékba tegyük bele a gyömbért és a hagymát, majd nagy lángon addig pirítsuk, amíg a hagyma már feketedni nem kezd.
  2. Ekkor jöhet hozzá a marhafarok, a csont és a lábszár. Öntsük fel bőven vízzel, adjunk hozzá egy teáskanál sót és közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el melegíteni, egész addig, amíg fel nem forr. Ez akár egy óra is lehet, de nem érdemes siettetni a dolgot, mert a marhahúsban rejtőznek olyan aromák, amik csak alacsony hőfokon oldódnak ki.
  3. A habot érdemes közben szedegetni a tetejéről, csakúgy, mint a hagyományos húsleveseknél.
  4. Ha a leves felforrt, akkor közepes lángon, gyöngyözve főzzük még egy órát.

A fűszerezés

  1. Ha letelt az egy óra, akkor az összes fűszert serpenyőbe tesszük és zsiradék nélkül elkezdjük pirítani, hogy előcsalogassuk az ízeket. 4-5 perc elég neki, aztán a megtisztított egész fokhagymákkal együtt mehet az egész a levesbe. Ekkor jöhet hozzá a halszósz is, most ezzel sózzuk és egyben ízesítjük is a levest.
  2. Jön újabb másfél óra lassú főzés. Akkor lesz jó, amikor a lábszár már megpuhult a levesben. Tovább nem érdemes főzni, mert elkezd veszíteni az ízéből a lé.
  3. Ha késznek ítéljük, akkor szűrjük át a levest egy másik edénybe és tartsuk melegen.

A levesbetét és tálalás

  1. A rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint elkészítjük.
  2. A zöldfűszereket nem túl finomra aprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a lime-ot cikkekre vágjuk. A nyers hátszínt nagyon vékonyra felszeleteljük, egy tálba tesszük és szedünk rá a tűzforró levesből (ha elég vékonyra szeleteltük, akkor főzni már nem kell), majd hozzátesszük a levesben főtt, szintén vékonyra szeletelt lábszárat.
  3. Tálalás: a mélytányér aljára kevés tésztát szedünk, jöhet a marhahús, a zöldfűszerek, az újhagyma és a csíra, majd az egészet felöntjük a forró levessel és belenyomjuk egy gerezd zöldcitrom levét.
  4. Ízesíthetjük még chilivel, chiliszósszal, halszósszal és ecetes fokhagymával is.
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 38362
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a levesnek már igazi kultusza van, nemcsak a nagyvilágban, már itthon is. Sikerének titka talán, hogy elképesztően tartalmas és némileg felidézi bennünk a megszokott húsleves ízét, persze rengeteg fűszerrel és izgalmas hozzávalóval kiegészülve. Időigényes, nem is kifejezetten olcsó, viszont ha egyszer kipróbáljuk, mi is nagy rajongói leszünk, ezt garantálom.

Hozzávalók

Az alaplé

A fűszerezés

A levesbetét és tálalás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek