r
Nosalty Logó

Penne zsályás paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Penne zsályás paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 1496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1389 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényt közepes lángon felmelegítek, majd olívaolajat öntök bele és amint felmelegedett beledobom a cikkekre vágott hagymát.
  2. Ha üvegesre pirult, folyamatos kevergetés mellet beledobom a szétzúzott, majd durvára vágott fokhagymákat és megsózom.
  3. A paradicsomokat meghámozom és kimagozom. A húsát a hagymához hasonló cikkekre vágom.
  4. Egyet forralok a paradicsommal, majd az egészet leturmixolom.
  5. Visszateszem a serpenyőbe, ha felforrt beleteszem a vajat, ha az is felforrt, a frissen főtt tésztát, a fűszernövényeket meg a sajtot is hozzáadom.
  6. Azonnal tálalom, esetleg parmezánt reszelek a tetejére.
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22251
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc tésztaszószom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?