r
Nosalty Logó

Pelmenyi SPAR konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Pelmenyi SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, majd lefedve félretesszük.
  2. A töltelékhez a kétféle húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával. Sózzuk-borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a fasírtnál egy kicsit szárazabb, de laza masszát kapjunk.
  3. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 8 centi átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. Mindegyik közepébe egy-egy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztalapokat félbehajtjuk, majd alaposan lenyomkodjuk a széleit. A két csücsköt megfogjuk, egymás felé hajtjuk, és összecsípjük, így szép kör alakú lesz.
  4. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és miután feljött a víz tetejére, további 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük. Ezalatt közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a lecsepegtetett batyukat beledobjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  5. Tejföllel, ecettel meglocsolva, friss, aprított kaporral megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3685
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pelmenyi, az oroszok töltött tésztája, ami házilag készítve a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek