r
Nosalty Logó

Pedro tengeri tál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pedro tengeri tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2000 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 335 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10185.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    4072 mg
  • Nátrium
    3792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3190 micro
Összesen 2000 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    638 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát, fokhagymát, petrezselymet felaprítjuk, a halfilét leellenőrizzük szálka ügyben, ésnagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. Amint megérezzük a fokhagyma illatát, máris ráöntjük a két paradicsomkonzervet és a petrezselyem 2/3-át. Fakanállal szétnyomkodjuk az egészparadicsomokat, és borsozzuk (még nem sózzuk!).
  4. Amikor a paradicsom felforrt, lejjebb vesszük a lángot, ésbeletesszük a haldarabokat. Ezután már óvatosan keverjük, ha szeretnénk, hogy a hal ne essen darabokra (mint a képen).
  5. Mielőtt a hal teljesen megfőne, hozzáadjuk a kagylót, és lefedjük.
  6. Ha akagylók kinyíltak, beleteszzük a garnélát és a bort.
  7. Ahogy a garnéla készre főtt, megkósoljuk a levet, ha kell sózzuk, illetve a ki nem nyílt kagylókat kidobjuk.
  8. Tálalásnál rászórjuk a maradék petrezselymet.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4373
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Pirított kenyérrel tálaljuk, hogy lehessen tunkolni!:) Bármilyen kagyló és hal megteszi, de nem is muszáj mind a három tengeri lényt beletenni, én pl. készítettem már csak kagylóból is. Pedro friss paradisomból készíti (persze, gondolom Portugáliában mindig van igazi paradicsom), úgy sűrűbb, és előfőzött burgonyát is tesz bele, majd rászedi a kenyérre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diplomadolgozatomhoz végzett kutatásom, de leginkább az azt övező technikai katasztrófák összehoztak egy portugál szoftware fejlesztővel. Tőle kérdeztem egy jó kis tengeri receptet, mert akkor Groningenben éltem, és nagyon csábító volt a halpiac eszméletlenül friss és bőséges kínálata, ámde halban zöldfülű lévén nem igazán tudtam mit kezdeni vele. Ezt a receptet ajánlotta, mivel neve nem volt, róla neveztem el. Amikor első alkalommal csináltam meg, akkor dolgoztam életemben először rákkal és kagylóval. Előzőleg fél füllel már több helyről hallottam a nyitott-zárt szabályról, de hát testközelbe mégiscsak először kerültem ezzel a héjas állattal, úgyhogy voltak aggályaim. Pedrot faggattam ki a kagyló megfelelő előkészítéséről, majd ennek nyomán nagy bőszen nekiálltam lesikálni, és sós vízben áztatni szerencsétleneket. Miután ezzel elment legalább 1,5 órám, farkaséhesen persze, ráeszméltem, hogy abszolút konyhakész kagylót vásároltam... :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek