r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült vadkacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szandus
Pataki tálban sült vadkacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vadkacsát már az előző nap délutánján kivesszük a fagyasztóból, vízbe áztatjuk, ez egyik vadhúsnak sem árt, így tölthet el egy éjszakát.
  2. Miután kiolvadt és a víztől puhább lett, a bőrét bevagdossuk, kívül belül gazdagon megsózzuk, borsozzuk, szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hasüregébe egy darab cikkekre vágott vöröshagymát teszünk, illetve 4 gerezd fokhagymát. Öntünk rá körülbelül 3 evőkanál olajat, csipetnyi rozmaringgal megszórjuk, majd ezzel az olajos páccal visszatesszük pár órára a hűtőbe.
  3. Míg pácolódik a kacsa, a Pataki tálat is beáztatjuk, ami ahhoz szükséges, hogy ne repedjen el a sütőben. Ezután a zöldségágyhoz kockázzuk fel a burgonyát, csíkokra vágjuk a sárgarépát és cikkekre a másik vöröshagymát.
  4. Ezt a zöldséghalmazt a tál aljára borítjuk, megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, és teszünk rá babérleveleket. Lelocsoljuk két evőkanál olajjal, és a tetejére helyezzük a kacsát, egészben. Mivel nem igazán zsíros a vadkacsa húsa, így szükséges némi olaj, illetve ha nem maradt elég páclé, 1-2 dl vizet öntsünk a kacsa alá.
  5. Lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd mehet be a sütőbe, amit nem melegítünk fel előre, hanem akkor kapcsoljuk be, amikor a tálat a rácsra tesszük. Körülbelül 20 percig takaréklángon, majd később teljes lángon sütjük. Egy óra elteltével megfordítjuk a kacsát a melléről a hátára, és további egy órát sütjük. Ezek után levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 percig pirítjuk a zöldségeket és a húst együtt, míg szép piros nem lesz.
  6. Köretnek a vele sült zöldségeket tálaljuk, de készíthető hozzá párolt káposzta és/vagy krumplipüré is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 52326
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Ajánló

Erdei gombával fel lehet cserélni a sárgarépát, még ízletesebb lehet vele az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandus 2 recept

Régóta várakozott már egy vadkacsa a fagyasztómban, illetve az ajándékba kapott Pataki tálamat sem avattam még fel, így úgy gondoltam, itt az ideje egy borús, őszi vasárnapon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?