r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya csirkemellel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pöttyösch
Pásztortarhonya csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent felszeletelünk: hagymát apróra, csirkemellet és a burgonyát kockára, kolbászt karikára, a paprikát picire, a paradicsomot - én megpucolva szoktam - szintén picire.
  2. A forró olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és kifehéredésig azt is pirítjuk.
  3. Ha ez megvan, akkor a kolbászt is hozzáadjuk, hogy a zsírja kicsit kisüljön.
  4. A tarhonyát is hozzátesszük, és kicsit lepirítjuk. Fűszerezünk (de óvatosan a pirospaprikával, nehogy megkeseredjen, így azt csak a tűzről levéve adjuk hozzá).
  5. Ezt követően a paradicsom, paprika és a burgonya is belekerül az edénybe, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ami elpárolog víz, pótoljuk, de mindig csak egy kicsit.
  6. Ha megfőtt a burgonya (és az a leglassabb, úgyhogy addigra a tésztának és a husinak is meg kell puhulnia), akkor már csak a maradék vizet elfőzzük róla óvatosan.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24866
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztortarhonya csirkemellel
Pöttyösch 8 recept

Egy bográcsozós szülinapon ettem egy hasonló csirkemelles verziót, amit később kicsit átalakítottam. Én teljes kiőrlésű vagy szénhidrát-csökkentett tarhonyából készítem, és úgy 50 g ch/adagra jön ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek