r
Nosalty Logó

Pastel de Belém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Pastel de Belém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk (220-250 fok).
  2. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 30 x 20 cm-esre, és a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  3. 3,5 dl tejet, a cukorral, sóval és a vajjal forrásig melegítjük.
  4. A lisztet a maradék (0,5 dl) tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük, több részletben, folyamatosan keverve a forró cukros tejet. Kevergetve lehűtjük.
  5. Mikor langyos a krém, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Kikeverjük.
  6. A muffinsütő mélyedéseit alaposan kivajazzuk.
  7. A hűtőből kivett tésztahengert 12 egyforma darabra vágjuk, és az így kapott szeleteket lapogatjuk, kihúzzuk és kosárkákat formálunk. Belesimítjuk a mélyedésekbe.
  8. Mindegyiket 2/3-ig töltjük a krémmel.
  9. A forró sütőbe dugjuk kb. 12 percre,ennyi idő alatt a tészta is átsül.
  10. Végül grillfunkcióra váltunk és 2 perc alatt hagyjuk, hogy aranyszínűre süljön a tetejük. Nem baj, ha itt-ott fekete foltok is képződnek rajta, sőt!
  11. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 79071
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Ajánló

Capuccino, espresso, ristretto, latte és minden egyéb kávé mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális portugál kávé mellé való. Már az első találkozásunkkor belopta magát a szívembe. Chili&Vanília kísérletező kedvének köszönhetően pedig itthon is bármikor elkészíthetem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek