r
Nosalty Logó

Passzírozott paradicsom

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Passzírozott paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    5613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32163 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6797.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    4513 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    4726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    685 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    22450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128650 micro
  • Lut-zea
    6150 micro
Összesen 939 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2562 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, négyfelé vágott paradicsomot egy megfelelő méretű lábosban melegíteni kezdjük. Addig főzzük folyamatosan keverve, amíg a paradicsom héja tekeredni kezd. Ekkor átpasszírozzuk. Ehhez igénybe vehetünk kimondottan erre a célra fejlesztett paradicsompasszírozót, ennek híján finom lyukú szűrőn tudjuk átpasszírozni a paradicsomot.
  2. A kapott levet újraforraljuk, majd folyamatosan keverve addig főzzük, amíg eléri a közepesen sűrű állagot. Sóval, cukorral ízesítjük.
  3. A befőttesüvegeket mossuk, majd 100 fokos sütőben 15 perc alatt készre sterilizáljuk.
  4. A forró passzírozott paradicsomot üvegekbe töltjük, tetejükre befőzőfóliát teszünk. A fóliára kevés nátrium-benzoátot szórunk, erre ismét egy fóliát helyezünk. A tetőt az üvegekre zárjuk, majd konyharuhával alaposan bélelt dobozban kihűtjük.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4014
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.

Receptkategóriák

Passzírozott paradicsom
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A sűrített paradicsom, a paradicsomszósz, a paradicsomlé mind-mind passzírozási eljárással készülnek, a boltokban azonban egy közepesen sűrű készítmény kapható passzírozott paradicsom néven. A recept bemutatja, hogy hogyan tudjuk ezt házilag elkészíteni. A só és a cukor mennyisége irányadó, ezen változtathatunk, akár el is hagyhatjuk.  5 kg paradicsomból másfél liter passzírozott paradicsomot kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?