Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt spárga buggyantott tojással recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 170 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 340 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 50 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Mon, 2015-06-15 09:58

Szia!

Ne haragudj, de nem nagyon értek egyet a recepttel például a buggyantott tojás elkészítésénél. Annak pont az a lényege, hogy ha felvágod, a közepe folyós és ráfolyik adott esetben a spárgára. 15 perc alatt végülis főzöl egy héj nélküli kemény tojást, ami (szerintem persze csak) de annyira nem passzol -vagy semmi extra a kicsit túlfőzött spárgával.

A buggyantott tojásnál tényleg lényeges, hogy összekapja a szélét a víz de ne forrjon folyamatosan, majd 3 perc alatt megfőzzük, hogy lágy maradjon a közepe és folyós.

A spárga ennyi idő alatt nem fő szét teljesen? Én eddig darabolva főztem a spárgát, ami 5 perc volt. Gyönyörű sötét zöld színe volt és finom roppanós, de átfőtt. Egészben persze gondolom több idő, de azt hittem hogy mondjuk 8perc kb...?

Nem kritizálni szeretnélek, kérlek ne érts félre:)! Csak ez így nem buggyantott tojás szerintem hanem kemény tojás, a spárgafőzést viszont ki fogom próbálni ilyen sokáig is, hogy milyen az íze, más lesz-e esetleg..:)

Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2015-06-15 23:18

Szia Csokoládé és rúzs!
A kérdésedet csupán kíváncsiságnak és meglepődöttségnek vettem és magam sem vagyok kötekedős.
Mindenkinek más az ízlése, ha van egy bevált módszered ahhoz érdemes ragaszkodni, ezt magam is így teszem.
A recepthez tartozó kép a leírtak alapján készült.
Elektromos tűzhelyünk van, amihez évek kellettek, hogy hozzászokjam, mert lassabban melegíti fel az ételeket, de utána könnyen leég. Rászoktam, hogy csak lassan, gyöngyözve főzöm az ételeket.
Őszintén szólva nem is gondoltam, hogy ennyi külömbség van az elektromos és gáz tűzhely között, míg fel nem hívtad a figyelmem.
A buggyantott tojást én úgy szeretem, ha a sárgájának a széle már megszilárdult és csak a közepén van egy folyós rész. Ez sajnos egy tinédzserkori szalmonellával való találkozásra vezethető vissza. Nem untatlak a részletekkel.
A spárga az egyik kedvencünk. Néha kókuszzsírban pirítom és úgy is eltart 10-15 percig. Ezt is alacsony hőfokon készítem. A roppanós állapotnál épp, hogy csak puhábban szeretjük.
Remélem sikerült válaszolnom. Ha mégsem, akkor várom a további kérdéseket!

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Thu, 2015-07-30 10:33

Szia,
ne haragudj hogy csak most írok, nem láttam az értesítőt.. :(

Szóval teljesen meglepődtem, hogy ennyi különbség van az elektromos tűzhely és gáztűzhely között! Nem is gondoltam volna, hogy ez "számít".

Oh, hát a szalmonella után megértem, hogy ilyenekhez ragaszkodsz, igenis legyen benne szilárd:) Én ha 4-5 percig hagyom benne a gyöngyöző (nem bugyogva forr) vízben, akkor már majdnem kemény tojást kapok. A 4 perccel lesz olyan, ahogy te szoktad készíteni, vagyis hogy egy kis szilárd már van benne.

Kipróbáltam egyébként úgy a spárgát, hogy megpirítottam egy kis bacont és annak a zsírjában takarékon pirítottam.. NAGYON finom lett, de talán a párolt picit jobban ízlett -nem is tudom eldönteni ;)
Köszi a gyors választ! :)

170
zöldspárga 45 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint