r
Nosalty Logó

Parmezán sajtos padlizsánfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Parmezán sajtos padlizsánfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6047.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    996 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, szárazra töröljük.
  2. Sütőbe tesszük rácsra, 1 órára 200 fokon.
  3. Félbevágjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. Kanállal kiszedjük a puha részt (héját kidobjuk), szűrőbe tesszük, kinyomjuk a levét.
  5. Hozzáadjuk a sót, fokhagymát, tojást, parmezán, petrezselymet.
  6. Összedolgozzuk, ha túl puha, hozzátehetünk beáztatott és kinyomott zsemlét. Olyan állagúnak kell lennie, mint a fasírtnak.
  7. Kis gombócokat formázunk, prézlibe hempergetjük.
  8. Olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. ½ órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4182
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy személyes receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek