r
Nosalty Logó

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12322.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2498 mg
  • Nátrium
    8493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    956 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    4674 micro
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2179 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, miután kiengedett a fagyasztásból, és még éppenhogy egy kicsit hideg, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. Grillezős (Zepter) serpenyőbe tesszük az olívaolajat.
  3. A kerámia tepsibe tesszük a paradicsomlevet, elkeverjük benne a zacskó bolognai alapot, ebbe bele a negyedelt lilahagymát, és a felszeletelt fokhagymát, a vékonyan felszeletelt sárga cukkinit, kicsit sózzuk, rátesszük a felcsíkozott sárga és narancssárga kaliforniai paprikát, a szeletelt gombát, ráöntjük a konzervből kiöntött, darabolt hámozott paradicsomot, sózzuk kicsit, borsozzuk.
  4. Hőlégkeveréses sütőben összesütjük.
  5. A burgonyát tisztítás után felkockázzuk, és sós vízben készre főzzük, leszűrjük, melegen hagyjuk.
  6. A felszeletelt csirkemellet ( kicsit fagyosan szépen lehet szeletelni) sózzuk, borsozzuk, majd a grillezős serpenyőbe tesszük az olívaolajra, lefedve, mindkét oldalát kb. 10-12 percig pároljuk, majd megfordítjuk, aztán még 5-6 percig mindkét oldalt lefedve pároljuk, és a fedőt levéve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik, és kicsit megpirul a csirkemell (azaz a serpenyő csíkja látszik a mellszeleteken), kiszedjük a serpenyőből, és a következő adagot ugyanígy pároljuk, sütjük meg.
  7. Tálaljuk a paradicsomszószban összesütött zöldségekkel és a főtt burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5015
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Finom bor. Valódi meggyszörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Az első balatoni hőlégkeveréses alkotásom, amit őszintén félve, de annál nagyobb örömmel készítettem, és csodálatos lett a végeredmény, arról nem is szólva, hogy láttam, amit készítettem, na meg sokkalta kényelmesebb is volt. A gyorsaságról nem is beszélve. Az eredmény magáért beszélt, a csirkemell ilyen gyorsan még soha nem készült el, a szósszal és a burgonyával nagyon finom ízeket tettem egy tányérra.:-)) Lehet a sok úszás tette, de nagyon gyorsan elfogyott, és finomnak találta a család:-))

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek