r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 3606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1491 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    960 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    135555 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 3606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3059 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Elkészítés

A paradicsomos káposztához

  1. A káposztát megtisztítjuk a külsö leveleitöl, és felmetéljük vékonyabb csíkokra, vagy ha van káposztagyalunk, akkor legyaluljuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már enyhén barna színe van, akkor levesszük a tűzröl, és rászórjuk a pirospaprikát.
  3. Ráöntjük a paradicsomlevet. Felhígítjuk a vízzel, hogy ne legyen sűrű. Sózzuk, cukrot ízlés szerint teszünk bele.Beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat.
  4. Belerakjuk a káposztát, ha szükséges, akkor még önthetünk hozzá vizet vagy paradicsomlevet, hogy ellepje a káposztát.
  5. Fedő alatt felforraljuk. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és addig főzzük fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.
  6. A fasírthoz a zsemlyéket beáztatjuk tejbe vagy vízbe.
  7. A húst, tojásokat, a fűszereket és a kinyomkodot zsemlyéket jó alaposan összedolgozzuk. Ha lágy lenne a massza, akkor tehetünk hozzá zsemlyemorzsát szükség szerint.
  8. Az olajat / zsírt felhevítjük. Vizes kézzel kisebb gombócokat formállunk, egy kicsit a tenyerünkben összelapítjuk, és a forró olajba / zsírba tesszük sülni őket (nem kell letakarni, csak úgy hadjuk sülni).
  9. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk papírtörlőn lecsepegni a felesleges olajat / zsírt.
  10. A főzelékkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32880
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Ajánló

Sült virslivel vagy egyben sült hússal is fogyaszthatjuk. Hús nélkül a vegetáriánusok is ehetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én hidegen is nagyon szeretem. Kenyérrel és sok cukorral.

Hozzávalók

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?