r
Nosalty Logó

Paradicsomos-darálthúsos újkrumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos-darálthúsos újkrumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A darált húsos újkrumplihoz

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 576 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A darált húsos újkrumplihoz

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 2300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A darált húsos újkrumplihoz

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 80 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 576 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5508.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1612 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1861.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    1188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    5806 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    7957 micro
Összesen 2300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A darált húsos újkrumplihoz

A forma kikenéséhez és a tetejére

Elkészítés

A darált húsos újkrumplihoz

  1. A buronyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt, majdnem puhára főzzük. Ha kihűlt a héját eltávolítjuk.
  2. Egy serpenyőben, kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük.
  3. A burgonyát meghámozzuk.
  4. Karikára vágjuk az újhagymát, a paradicsomot és a burgonyát.
  5. Egy magasabb falú tepsit kivajazunk és keresztben lerakunk 1 sor burgonyát, megsózzuk. Erre rakjuk, szorosan fedésben a paradicsomkarikákat,utána egy réteg darálthúst. Erre jön az újhagyma. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. A fehérbort összekeverjük a tojásokkal meg a tejszínnel. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük és ráöntjük a zöldségekre. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 38206
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék íze c. lapban találtam ezt a receptet. Végre nem a megszokott rakott krumpli.

Hozzávalók

A darált húsos újkrumplihoz

A forma kikenéséhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek