r
Nosalty Logó

Paprikás húsgombócok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Paprikás húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 772 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 3847 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 203 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 772 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.5 g

Zsír

  • Összesen
    300 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10456.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2673 mg
  • Nátrium
    6742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1824 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 3847 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A szalonnát vágjuk 2-3 cm-es hosszúságú vékony csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben vágjuk a vöröshagymát finomra, a paradicsomot és a paprikát kockákra. Amikor a szalonna lepirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd amikor aranysárga lesz a színe, a paprika kockákat is. Amikor a paprika kockák "üvegessé" válnak, hozzáadhatjuk a paradicsomot is. Pirítsuk együtt néhány percig, majd szórjunk rá fűszerpaprikát, jól keverjük el, és öntsük fel kevés csontlével, ennek hiányában vízzel. Adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel kevés folyadékkal. Néhányszor ismételjük meg a folyamatot.
  2. A darált húst tegyük keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és finomra vágott petrezselymet. Üssünk a közepébe egy tojást, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, formázzunk vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat.
  3. Ha a pörköltalap elkészült, adjuk hozzá a gombócokat, és öntsük fel annyi folyadékkal, hogy félig ellepje őket, majd pároljuk benne puhára. Kóstoljuk, adhatunk a levéhez sót és borsot, amennyiben szükséges. A szalonna sós, így a sózást mindig utólag végezzük.
  4. Egy kisebb tálkában készítsünk habarást: tejfölt és lisztet keverjünk csomómentesre habverővel, majd adjunk egy keveset hozzá a pörköltszaftból. Óvatosan keverjük az ételünkhöz, ha a leve felforrt, és a gombócok is mind megpuhultak, az étel elkészült. Habarást követően feltétlenül kóstoljunk, nem lett-e az étel sótlan.
  5. Tálaljuk a paprikásokhoz megfelelő körettel: galuskával, főtt tésztával ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3909
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, főleg azoknak ajánlom, akik a pörköltek és paprikások után valami másra vágynak, de mégsem szeretnének az ízvilágtól túlzottan eltávolodni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás húsgombócok
Kornél 167 recept

Paprikás csirke vagy borjúpaprikás után ez némiképp más étel, sok hasonlatossággal, ugyanakkor nagyon könnyen elkészíthető és ízletes. Kezdők is bátran kísérletezhetnek vele.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek