r
Nosalty Logó

Paprikás-gombás töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Paprikás-gombás töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.8 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11872.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    3265 mg
  • Nátrium
    6303 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 5394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltött csirkéhez

  1. Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra, egy kis tálba tejet öntünk, a zsömlét ebbe áztatjuk, a konzerv gombáról a levét leöntjük.
  2. A csirkét átnézzük, ha kell a maradék tollakat, szőrszálakat lepörköljük róla, kiszedegetjük.
  3. Egy tálban a kinyomkodott zsemlét és az összes fűszert, a szeletelt gombát, felaprított aszalt paradicsomot és a nyers egész tojásokat, összedolgozzuk.
  4. Kevés olajon (kb. 1-1 1/2 ek) a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk és kihűtjük, így tesszük a töltelék alapanyaghoz.
  5. Egy evőkanállal a csirke belsejébe töltjük, amit fogpiszkálóval, vagy hústűvel fogunk össze (a csirkét a püspökfalatnál bontottuk ki).
  6. Használhatunktasakos "paprikás csirkesült" alapot, amelyet kevés olajjal elkeverjük,( 2 evőkanálnyi ), és egyenletesen a csirkét mindenütt kívülről bekenjük vele, mindenhova jusson.
  7. A csirkét így tesszük bele a tasakba, és zárjuk le, a tetején 5-6 lyukat szúrunk. A csirke melle van felül.
  8. Tepsibe téve, a sütő középső rácsán pároljuk, pirítjuk (megnézzük, és ha szükséges, még adunk 10-15 perc sütési időt).
  9. A sütés ideje alatt a burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, és a vízben kihűtjük, majd a vizet leöntve, pár perc után, kihűlt állapotban megpucoljuk, és a kész csirkével tálaljuk.
  10. A mosott rizst a jénaiba tesszük kevés olajra, majd bele a só, petrezselyemzöld, esetleg bő kétszeres víz, és a sütőben készül el (kb.40 perc alatt), majd pár percig benn hagyjuk, hogy teljesen kiperegjen, ezzel is tálalhatjuk a kész csirkét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4252
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

A sütőzacskót azért szeretem, mert nagyon finommá, porhanyóssá, ízletessé teszi a benne sülő húst, nem ég le, nem pirul túl, szaftos marad, és nem kell sokáig mosogatni az edényeket. Tálalhatunk a hús mellé burgonyapürét is, vagy rizibizit, esetleg sült burgonyát is. Finom bort kínáljunk hozzá, de házi szörppel is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás-gombás töltött csirke
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a töltött csirkét, most azonban egészben töltöttem, -találtam a zacskós fűszerek közt egy érdekes ízkombinációt, szerettem volna kipróbálni. Ez a paprikás ízű fűszeralap. A tölteléket én gondoltam ki : a csirkemájat ,májkrémet,  zöldborsót,főtt tojást , virslit, paprikás kolbászt, stb.,(amivel eddig variáltam a tölteléket, vagy minddel, vagy csak egy-kettővel, belőlük),  most kihagytam, helyettük: szeletelt gomba és  aszalt paradicsom került bele. Nagyon-nagyon  finomra sikerült. A rozmaring is kellemesen érezhető volt benne. :-) Készítettem a  burgonyából és kicsit a rizsből is, mind a kétféle köret illett hozzá. Máskor is el fogom készíteni az egészben töltött csirkét,  akkor mással fűszerezem a tölteléket. A családnak nagyon ízlett. :-)

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?