r
Nosalty Logó

Paprikás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Paprikás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 3319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 3319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben (2 dl).
  2. A lisztet átszitáljuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, majd selymesre dagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk cukorral, végül vékonyan rászitáljuk a pirospaprikát.
  6. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2-3 cm széles szeletekre vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat. Így nem terülnek el, hanem felfelé kelnek.
  8. 180 fokon szép lassan arany barnára sütjük. Sülés közben többször megkenjük vaníliás cukros tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 23233
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Paprika helyett készíthető fahéjjal, kakaóval, dióval, esetleg pizzakrémmel (akkor persze cukrot ne tegyünk a töltelékbe).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csiga neve becsapós, mert nem sós süteményről, hanem édességről van szó. Kétszer is elcsodálkoztam. Először azon, hogy mit keres pirospaprika egy édességben, aztán meg azon, hogy hová lett a tészta hozzávalóiból a tojássárga. Jelentem sehová, mert ebbe a kelt tésztába nem kell tojás. Azért kell alaposan megcukrozni nyújtás után, mert a tészta nem édes, az édessége majd azon múlik, hogy mennyi cukrot szórunk rá "töltelékként". Most csak fél adagot készítettem. Utólag meg is bántam.:) A kép is arról készült. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!