r
Nosalty Logó

Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9006 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 921 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1946 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk. A megmosott paradicsomok tetejét X alakban bevagdossuk, majd a lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre. Onnan kivéve könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Miután kivágtuk a csumájukat is, felaprítjuk a paradicsomokat.
  2. A megpucolt, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 3 evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a paradicsomot. Lefedve, pár perc alatt megpuhul.
  3. Ekkor fogjuk a botmixert, vagy az egészet turmixba öntjük és pürésítjük.
  4. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket.
  5. Végül a nagyobb darabokra vágott, szikkadt kenyérdarabokat is belekeverjük, és addig főzzük (kb. 5-10 perc), míg a kenyér teljesen megpuhul. Ha túlságosan sűrűnek találjuk, fél-egy deci vízzel felönthetjük.
  6. Lehúzzuk a tűzről, 3-4 evőkanálnyi finom olívaolajjal nyakon öntjük és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1036
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 124776
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyar értelmezésben aligha sorolnánk a levesek közé ezt a toszkán specialitást,  sűrűségét tekintve inkább a főzelékeink közt lenne a helye. Isteni finom, laktató fogás, friss paradicsomból készítve a legjobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?