Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pandúrgulyás recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 372 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

összesen: 3703 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 43 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VPK Catala
VPK Catala Sun, 2016-04-03 14:04

1982-ben megjelent egy könyv " A főzőkanál művészei" címmel. Ebben írtak többek között Koha Csabáról és az ő "KOTYVALÉKBÓL" DÍJNYERTES PANDÚRLEVES-éről. Ebből van az az idézet, ami fentebb olvasható.És mivel ekkor még élt Koha Csaba, aki 1991-ben halt meg, ( életének utolsó éveiben ugyanabban az utcában lakott, mint a szüleim),így a történet tőle magától származik. Azt hiszem, hogy ez az igazi történet és nem a buszos.

SLC
SLC / SLC Tue, 2016-08-30 08:42

Köszönöm a hozzászólásodat!
Van személyes családi kötődés Koha Csabával :-) Így a story hitelességét garantálom!

SLC
SLC / SLC Sun, 2012-10-21 21:13

Nem diétázóknak készült az biztos!
Jó étvágyat hozzá! :-)
A túrós rétes sem rossz, de majd hamarosan felteszem Csaba másik receptjét:
Jászsági tokány kapros juhtúrós gombóccal....
Csak néhány hozzávaló:
borjúhús, juhtúró,tehéntúró, kukorica, gomba, füstölt szalonna
Szintén egy "diétás" menü a gulyás után. :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-03-19 22:41

Kedves SLC!

Köszi szépen, akkor már tudom, honnan is ered a finomság.:-))
De ilyet , gondolom, csak az tud főzni, aki érti a dolgok minden kis fortélyát,van benne némi kis merészség, és tényleg benne van a szíve is.:-)))

Köszönöm szépen:-) Mi is szeretjük nagyon.:-)

Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

SLC
SLC / SLC Mon, 2012-03-19 14:02

Kedves Éva-Anyóca!
A tényleges story-t itt olvashatod, Koha Csaba szájából idéztem :-)
Igen igazad van, Csaba szívét lelkét belefőzte!
Sok finom Pandúrgulyást kívánok! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-03-19 13:26

Kedves SLC!

Azt nem tudom, mi a tényleges története a csodás ételnek, - az viszont biztos, hogy Koha Csaba mesterszakács nevéhez fűződik, és felséges, csodálatosan finom.
Azt hiszem, azóta sokaknál ettem ilyet , Jászberényben étteremben, de ahogy Ő csinálta, úgy senki sem készíti.:-))
A neve még ma is ismert, nem csak szakácsok között.
Nem oly rég, a TV Paprikán főzte meg Bede Robi szakács, Kaplár F.József elbeszélése alapján.:-)) (Ő is Jberényi ).
Nagyon finom a Pandúrgulyás:-))
Éva-Anyóca

372
borjúhús 80 dkg
sertészsír 10 dkg
vöröshagyma 20 dkg
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sertésvelő 0.5 kg
gomba 15 dkg
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 15 dkg
karalábé 15 dkg
zeller 10 dkg
babérlevél 2 db
citrom 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
mustár 1 kk
tárkonyecet 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 dl
hegyes erős paprika 1 db
víz 5 l