r
Nosalty Logó

Pancho torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Pancho torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 6386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Összesen 268 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    424 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5063.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3259 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1901 micro
Összesen 6386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Elkészítés

Vaníliás tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a megmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig.
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Kakaós tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. Az olajat is belekeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Krém

  1. A zselatint vízben megáztatjuk.
  2. Közben 100 ml tejszínt langyosra fölmelegítjük, és fölolvasztjuk benne a fehér csokit.
  3. Kinyomkodjuk a vízből a zselatint, és a meleg tejszínbe beleolvasztjuk.
  4. Az 500 ml tejszínt fölhabosítjuk, majd a joghurtot és a fehér csokis tejszínt is hozzákeverjük. Kicsit folyékony lesz a krém, de a hűtés alatt megszilárdul.

Bevonás+díszítés

  1. A vaníliás tésztaalapot középen két lapra vágjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezünk egy 2,5 literes tálat, és a szélét körbevágjuk. Ezzel a lappal fogjuk a végén befedni a megtöltött tálat.
  2. A megmaradt tésztákat tetszőleges nagyságú kockákra fölvágjuk.
  3. Egy 2,5 literes tálat kibélelünk frissen tartó fóliával a végét kicsit hosszabbra hagyjuk. Egy konyharuha segítségével jól a tálhoz nyomkodjuk.
  4. Három-négy evőkanál krémet a tálba teszünk, majd vaníliás és kakaós tésztakockákat rakunk rá és újból krémet. Közben málnával is megszórjuk. (Málna helyett a kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthetjük.)
  5. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a tál teljesen megtelik. Majd a méretre vágott tésztalappal befedjük a tetejét.
  6. Frissen tartó fólával letakarjuk. Egy tányért nehezéknek ráhelyezünk, és 5-6 órát hűtőben hűtjük. De legjobb egy éjszakát.
  7. Hűtés után kicsomagoljuk a tésztát, és egy megfelelő tálcára helyezzük.
  8. 300 ml habtejszínt a habfixálóval fölhabosítunk, és bevonjuk vele a tésztát. Majd újból kb 1 órát hűtjük.
  9. Egy tálban vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, és egy zacskóba beleöntjük. Pl. fagyasztásra fölhasznált zacskóba.
  10. A zacskó végén egy kicsi lyukat vágunk, és a tortán hosszában hullámos mintát alkotunk. A torta szélét is körbevonjuk vele. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 44 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7402
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pancho torta
Éva házias konyhája 159 recept

Pancho tortát az orosz konyha remekműveihez sorolhatjuk.  Fürtös fiúcska, a torta elnevezésének értelme. A torta oldalán lévő hullámos minta jelképezi ezt. A vaníliás ízű krém a málnával és a nagyon könnyű állagú tésztával nagyon finom ízvilágot alkot.

Hozzávalók

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek