r
Nosalty Logó

Palóc-csángó gulyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Damien
Palóc-csángó gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 556 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    872 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 556 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7490.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    5234 micro
  • β-karotin
    13415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3551 micro
Összesen 3335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a húst, előbbit megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk, majd bő olajon megpirítjuk. Használjunk olyan edényt, ami minimum 4-5L űrtartalmú. Amikor picit üvegessé válik, hozzáadjuk a (lehetőleg minél apróbbra vágott) lapockát. Fakanállal kevergetjük, amíg a hús szép fehérre nem sül.
  2. Ezután jöhet még egy kör sózás - borsozás - paprikázás, megszórjuk a rozmaringgal, fokhagymanyomóval belepasszírozzuk a megpucolt gerezdeket, beledobjuk a leveskockát, majd felengedjük annyi vízzel, ami már ellepi (ez kb. fél liter körül lesz).
  3. Fedő alatt puhára főzzük a húst, amikor már eléggé puhának érezzük, hozzáadjuk az apróra szeletelt répákat és a babot. Ez után ismét felöntjük vízzel (kb. 1 L), és tovább főzzük fedő alatt, amíg a répa és a bab is puha nem lesz. Ezek után adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és az apróra vágott káposztát.
  4. Mikor a krumpli is kellően megfőtt (két ujjunkkal erőlködés nélkül szét tudjuk nyomni), belekeverjük a tejfölt, végül egy utolsó rohammal összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9437
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 08.

Ajánló

Fogyasztása a krumpli miatt történhet kenyér nélkül, de mivel lényegét tekintve gulyás, és a nagy szelet fehér kenyeret javasolnám mellé. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Damien 5 recept

Egyik nap eszembe ötlött, hogy mivel itt az ősz, és az esték-reggelek hidegebbek, ráadásul napközben a szél át tudja fújni az embert, hát össze kéne hozni valami kellemes levest, ami átmelegíti a testet. Munka közben voltam, és egyre járt az agyam, mígnem rájöttem a megoldásra, csakhogy szerencsémre-szerencsétlen módon, összecsúszott a fejemben a két népcsoport gulyásának a jellemzője, így született meg ez a hibrid, zöldbabos-káposztás gulyásleves. És milyen finom, édeskésen telt lett így!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek