r
Nosalty Logó

Paleo rakott karfiol

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Paleo rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    1823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul, de még ne essen szét! Leöntjük róla a vizet, és parkolópályára állítjuk további felhasználásig.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk és üvegesre pároljuk, ekkor beletesszük a fokhagymát, majd ha már illatozik, jöhet a darált hús. Fűszerezzük, és barnára pirítjuk.
  3. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és egyenletesen beleterítjük a karfiol felét, majd a darált hús fele következik, ismét karfiol és a végén a maradék darált hús.
  4. A tetejére egy tálban sóval felverjük a tojást, hozzáöntjük a növényi tejet, belecsavarjuk a citrom levét, és hogy ne folyjon le az egész a tepsi aljára, hozzátehetünk 2 ek. amarántlisztet.
  5. Végül reszeljünk bele szerecsendiót ízlésünk szerint, majd öntsük le vele a tepsi tartalmát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32×42
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26186
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

A paleolit étrendben sem kell lemondanunk a hagyományos ízekről, ezt alátámasztandó, e receptet egyfajta gondolat ébresztőnek szánom! Sokaknak tetszik, amit a paleolit életmód ígér (normalizálódó testsúly, magától rendeződő egészségügyi problémák), de nem mernek belevágni, mert azt gondolják, hogy ez a fajta étrend nem illeszthető be a megszokott életükbe. Sokszor éri az a vád a paleolitot, hogy azért nehéz az átállás, mert alig marad valami, amit enni lehet a régi, hagyományos ételek közül. Viszont ha megvizsgáljuk a magyar konyha kínálatát, akkor észrevehetjük, hogy egy kis módosítással, kreativitással szinte mindegyik paleosítható, vagy már eleve paleo, például: a sült húsok, ha lecseréljük a köretet, vagy a levesek, ha kihagyjuk belőlük a tésztát, stb! A rakott dolgok az egyik kedvenceim, itt igazából annyi történik, hogy a rizs helyett dupla mennyiségű zöldség kerül a tepsibe, a tetejére pedig a tejfölös-tojásos szósz helyett ügyesen kitalálunk valamit, ami olyan, mintha.:)  

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek