r
Nosalty Logó

Paleo kókuszkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnico
Paleo kókuszkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 3819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 3819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

  • 100 g csokoládé (alacsonyabb kakaótartalmú is lehet, nekem ez volt otthon)
  • 2 ek kókuszkrém (Cocomas márkájút használtam, kókusztejszínnek is nevezik)

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Elkészítés

A piskóta réteghez

  1. A diót apróra daráljuk, és összekeverjük a mandulaliszttel, mézzel és kókuszolajjal.
  2. 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. (Én sütőpapírral béleltem ki a formát.) 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Kb. 10 perc után barnult meg. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

A csokoládé réteghez

  1. A csokit a kókuszkrémmel együtt egy kis tálkába tesszük. Mikrohullámú sütőben legmagasabb fokozaton kb. fél percig olvasztjuk, majd összekeverjük.
  2. A kész csokikrémet rákenjük a kihűlt piskóta tetejére, és betesszük a hűtőbe.

A kókuszkrém réteghez

  1. A kókuszkrémet összekeverjük a tojással, a nyílgyökér liszttel, a mézzel és a sóval. Egy serpenyőben felforraljuk a keveréket, míg be nem sűrűsödik. Teljesen úgy néz ki, mintha vaníliás pudingot készítenénk.
  2. Ha kész, akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliát.
  3. A csokis rétegre kenjük ezt a réteget, majd ha kihűlt, hűtőszekrényben további 4 órát hűtjük. Teljesen meg fog szilárdulni ez a réteg.

A kókuszhab réteghez

  1. Ha az elkészítés előtt egy napra felbontjuk a kókuszkrémet, akkor a dobozban a krém besűrűsödik, és az aljára összegyűlik a víz. Aztán óvatosan ki tudjuk önteni a dobozból a krémet. Az összegyűlt vízre nem lesz szükségünk. A kókuszkrémet ezután felverjük habverővel, mintha normál tejszínt vernénk fel. Elméletileg ez a kókusztejszín ugyanúgy működik, mint a rendes, de nekem nem lett olyan kemény a hab. Viszont hűtőbe téve a süti tetején elég jól megszilárdult.
  2. Díszítésként a kókuszreszeléket 175 fokos sütőben barnára pirítjuk. Vigyázat, pillanatok alatt megbarnul!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 39648
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Kicsiknek és nagyoknak, telteknek és karcsúaknak, optimistáknak, pesszimistáknak... :) Mindenkinek, aki nem allergiás valamelyik hozzávalóra. (Sajnos én nem figyeltem oda, és olyanok is kaptak belőle, akiknek hasfájást okozott a dió, illetve a tojás.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnico 4 recept

Véletlenül akadtam rá a receptre a paleoparents.com oldalon. Nem követem a paleo étrendet, de nagyon ízlett ez a süti! Nem változtattam sokat rajta. Paleós barátaim is nagyon dicsérték, úgyhogy tuti nem most csináltam utoljára:)

Hozzávalók

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek