r
Nosalty Logó

Paella

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 639 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9677.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2717 mg
  • Nátrium
    5860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1195 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    3526 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A garnélát megpucoljuk. 100 g garnélát vízben 30 percig főzzük, majd turmixoljuk össze. A levest hagyjuk melegen. Közben a maradék garnélát egy serpenyőben, kevés olívaolajon pár percig süssük, majd tegyük a hűtőbe.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. A húst és az apróra vágott fokhagymát olajon a paella-sütőben hirtelen süssük meg. Adjuk hozzá a rizst, és kavargassuk 5 percig. Adjuk hozzá a citromlevet, a paradicsomot, az összemorzsolt sáfrányt, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meleg garnéla levest, amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kis vizet is.
  3. A paellat tegyük 180° C-os sütőbe 20 percre. Majd a sütőből kivéve álljon további 15 percig. Ha a rizs még kemény, akkor kicsit locsoljuk meg vízzel, és lefedve főzzük tovább néhány percig.
  4. Tálaláskor keverjük a paella-ba a megsütött garnélát, és a paprikát, díszítsük a felvágott főtt tojással.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 58542
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 05.

Ajánló

Rioja bor

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátainkkal spanyol estet tartottunk, ahol a sokféle tapas mellett a paella volt az egyik fogás. A paella a The best 100 tapas könyv leírása alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek