r
Nosalty Logó

Padlizsános sült gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TkT
Padlizsános sült gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 805 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    3523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    736 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában szeleteljük fel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd pár percig tegyük félre.
  2. Ez idő alatt a lilahagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg.
  3. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket mossuk le (így az esetleges keserű mellékíztől meg is szabadultunk), és vagdossukkb 1,5 cmx1,5 cm-es kockákra, tegyük a serpenyőbe, majd kb. 6-8 percig pirítsuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor öntsük hozzá a paradicsomot, fűszerezzük, és várjuk meg, amíg az egész rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.
  4. A gnocchit a zacskón található instrukcióknak megfelelően lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjü, és összekeverjük a padlizsános mártással.
  5. Az egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8841
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a padlizsánt, de sajnos a március nem éppen a szezonja, így ilyenkor elég borsos ára van. A napokban azonban a kedvenc zöldségesemnél találtam leárazva néhány igen szép darabot, amiket nem tudtam otthagyni. Aznap este mindenképpen gnocchit szerettem volna készíteni, így gondoltam párosítom a két kedvencem, és elkészítem ezt a fenséges sült tésztát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek