r
Nosalty Logó

Padlizsános-pórés élesztős pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Padlizsános-pórés élesztős pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 2695 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 148 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 2695 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A lepényhez

  1. A lisztet kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a pici cukorral elkevert, langyos vízben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A padlizsánt legyaluljuk. Besózzuk. Majd a sót lemosva kevés olívaolajon megpároljuk. Kakukkfűvel, oreganóval, bazsalikommal ízesítjük.
  6. A tejfölhöz hozzákeverjük a karikára vágott pórét, a zúzott fokhagymát, pici sót.
  7. A tésztánk ha megkelt (kb 1 óra), zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Tenyérnyi darabot félretéve.) Kör alakúra formázzuk. Tetejére tesszük a tejfölös pórét, erre a párolt padlizsánt, majd a karikára szeletelt lilahagymát. Krémfehér sajtot morzsolunk rá. A félretett tésztával becsíkozzuk.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.
  9. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Bármilyen leves, vagy főzelék után befejezésnek kitűnő!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és viszonylag olcsó étel. A padlizsán kimondottan jó ízt ad neki. Mindennel együtt olyan íze van, mintha hús is lenne benne...

Hozzávalók

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek