r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém 10. - fetás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsánkrém 10. - fetás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    3071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és apró kockára vágjuk. ( Vagy a héját egy kicsit megszurkáljuk és sütőben, vagy parázson megsütjük.)
  2. Olívaolajon dinsztelni kezdjük. Ha már egy kicsit átsült, akkor kb. fél deci vizet öntünk alá és lefedve pároljuk, míg puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült padlizsánt egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a fetát, a majonézt és botmixerrel pépesítjük.
  4. Belekeverjük az átpréselt fokhagymát és a nagyon apróra felvágott póréhagymát.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18199
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Ajánló

Pirítóssal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos padlizsánkrémet is nagyon szeretem, de most ez a fetás változat lett a kedvenc. Kicsit fokhagymás, így legalább a vámpírok távol maradnak. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!