r
Nosalty Logó

Pácolt vaddisznó raguja

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pácolt vaddisznó raguja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 82 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14766 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5814 micro
Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Köret

Elkészítés

Pácolás

  1. A húst átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb tárolódobozba tesszük.
  2. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a húsdarabok közé helyezzük.
  3. A hagymát megpucoljuk, és kisebb cikkekre vágjuk, majd 5 db fokhagymagerezddel együtt szintén a húsdarabok közé helyezzük. Beleszórjuk a fekete borsszemeket, sót és majorannát, valamint belehelyezzük a rozmaring szálat.
  4. Felöntjük a jó minőségű száraz vörösborral és a sherry-vel.
  5. 48 órát hűvös helyen hagyjuk állni.

Elkészítés

  1. A húsdarabokat kivesszük a pácléből, egy konyhapapíron egyenként leitatjuk róluk a nedvességet, és sima lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben szőlőmagolajat és vajat melegítünk. Amikor kellően forró lett az olaj-vaj keverék, a húsdarabokat belehelyezzük, és minden oldalukra szép barna kérget sütünk. Amikor ezzel megvagyunk, felöntjük alaplével, és egy kevés páclevet adunk hozzá. Ha felfőtt, lassú tűzön 2 és fél órán át, fedő alatt puhára főzzük.

Köret

  1. A krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. 5 percet sós vízben főzzük, majd egy kiolajozott serpenyőbe tesszük, és megsütjük. Amikor a krumpli majdnem kész van, beleszórunk 3 félbevágott fokhagymagerezdet, és készre sütjük.
  2. Közben megpucoljuk a gránátalmát, és összekeverjük a rukkolával. Ízlés szerint borsozzuk, valamint balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3738
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznóhúst kaptunk egyik vadász barátunktól. Addig még nem főztem vadhúst. Utánaolvastam több helyen is, majd összeállítottam ezt a receptet, amit azóta párszor megfőztem, és mindig sikert aratott. Megéri kipróbálni.

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek