r
Nosalty Logó

Osztrák almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Osztrák almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig robotgéppel egyneműsítjük. A kókuszreszeléket, lisztet, vaníliás pudingot, fahéjat és sütőport összekeverjük egy nagyobb tálban, majd apránként hozzáadjuk a cukros-vajas masszát, és összegyúrjuk. Hideg helyen tároljuk.
  2. A töltelék elkészítése: az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a cikkeket felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd megszórjuk tetszőleges mennyiségű cukorral vagy mézzel, a darált dióval (mandulával), hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot is, és kevés búzadarát. Összekeverjük óvatosan, hogy az almát ne törjük össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de több liszttől már nem lesz ugyanolyan finom, ezért ajánlott vastagon lisztezni, a sütőpapírral kibélelt tortaformába gyorsan belecsempészni, az se baj, ha a szélét csak belenyomkodjuk, és nem tökéletesen egyenletes).
  4. A tortaformát kibéleljük a tésztával, lekenhetjük egy kevés lekvárral a tetejét, valamint megszórjuk étkezési búzadarával, és így borítjuk rá az almás tölteléket. A tetejére apróra vágott diót szórunk, illetve kevés darabolt sárgabarackdarabokat (de ez el is hagyható).
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Mikor teljesen kihűlt tudjuk csak szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13627
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Legutóbb nem tettem hozzá barackkompótot, hanem vastagon megszórtam cukros fahéjjal. Ami a sülés alatt jól rá karamellizálódott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Míg Grazban tanultam, kaptam ezt a receptet egy kiló almához. :) Mikor hazajöttem lefordítottam, első alkalommal el is készítettem. A család nagy örömére. Vaníliasodóval tálaltam, szerintem jól kiegészítette, és így még különlegesebb volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek