r
Nosalty Logó

Őszibarackos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Őszibarackos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Elkészítés

A zabkekszes alaphoz

  1. Egy aprítógépbe dobjuk a kekszet, a cukrot és a sót, majd finomra aprítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy tepsit kivajazunk, és a kekszes keverékkel kibéleljük. Jól lenyomkodjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a pürét és a krémet.

A barackos püréhez

  1. A barackokat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egy lábasba dobjuk. Hozzáöntjük a cukrot, a sót és 15 percig főzzük.
  2. A lábas tartalmát átöntjük az aprítógépbe, és a citromlé, víz társaságában püré állagúra daráljuk.

A krémhez

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat a tojások kivételével, és simára keverjük.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és beledolgozzuk a masszába.
  3. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet és a barackos püré felét, és óvatosan összekeverjük.
  4. Vissza tesszük a sütőbe kb. 40 percre.
  5. A kihűlt süti tetejére öntjük a fennmaradt pürét, elsimítjuk, és minimum 4 órára a hűtőben pihentetjük.
  6. A sütemény tetejét őszi- és sárgabarack-szeletekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14229
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, hideg, és nagyon-nagyon barackos! Őszibarackos szelet, rengeteg krémsajttal! :)

Hozzávalók

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?