r
Nosalty Logó

Őszibarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Őszibarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 642 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5122 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 642 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 5122 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk egy teáskanál cukrot és 0,5 dl langyos tejet, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az 5 dkg cukrot összekeverjük 2 dl langyos tejjel, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal, a tojásokkal és a csipetnyi sóval, majd a kovászhoz adjuk. Sima tésztát gyúrunk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük.
  3. A kelt tésztát átgyúrjuk, és 1-2 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 15 percig kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk a cukorral, a keményítővel és a tejszínnel, és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd a tésztára simítjuk.
  5. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd eloszlatjuk a krémrétegen.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20675
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok volt itthon a barack, ezért kerestem süteményrecepteket, és ez volt a legszimpatikusabb. Szerintem finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek