Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackkrémes mandulatorta (Zila tortaformában) recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 6 g darált mandula37 kcal
  • 24 g őszibarack (hámozott, magozott, 14 szeletet vágunk belőle)9 kcal
  • 0 g menta (levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3 db fodor bóbita)0 kcal
  • 13 g cukor48 kcal
összesen: 453 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 50 g darált mandula295 kcal
  • 190.5 g őszibarack (hámozott, magozott, 14 szeletet vágunk belőle)71 kcal
  • 0.12 g menta (levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3 db fodor bóbita)0 kcal
  • 100 g cukor387 kcal
összesen: 3620 kcal

energiatartalom / 100 g *

A mandulás piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 3.4 g darált mandula20 kcal
  • 12.8 g őszibarack (hámozott, magozott, 14 szeletet vágunk belőle)5 kcal
  • 0 g menta (levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3 db fodor bóbita)0 kcal
  • 6.7 g cukor26 kcal
összesen: 244 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 07:52

A krém készítésével kapcsolatban kérdezném,
hogy ugyanazt az eredményt kapjuk-e, ha a cukrot a vajjal / margarinnal kihabositjuk és ezt keverjük tovább a tejben felfőzött liszt keverékével vagy ahogy a receptben szerepel?
Amennyiben az eredmény ugyanaz, akkor szerintem szerencsésebb cukor nélkül főzni, mert az mindenképpen hajlamosít a leégésre. Rosszul gondolom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 10:16

Kedves látogató!

Ahogy a receptben leírtam (Mártika diktálta)
ezt a módszert alkalmaztuk a krém készítéshez.
Szerintem nem kell mindent elkészítési javaslatot szigorúan venni.
Az általad leírt módszert még nem alkalmaztuk, attól függetlenül lehet, hogy jó módszer.
(Ha mi amatőrök többet akarunk megtudni a cukrászatról pl. a krémek készítéséről
akkor sokat kell hozzá olvasni.)
Én pl. Rákóczi János: Konyhaművészet című könyvét ajánlom szeretettel mindenkinek.
Lehet, hogy régi a könyv 1965 körül adták ki. De az alapdolgok benne vannak.
"A jó pap is holtig tanul. További jó főzőcskézést kívánok!
Üdvözlettel: Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-08 15:00

a torta tetején (külső szélén körbe) mi az a sötét, amivel díszítetted?

453
tojás 6 db
mandula 5 dkg
rétesliszt 3 evőkanál
cukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
margarin 10 dkg
őszibarack 1 db
porcukor 20 dkg
menta 14 db
vanília 1 db
mandula 5 dkg
őszibarack 1.5 db
menta 12 db
cukor 10 dkg