r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 1431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 1431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

gyümölcsalap

tészta

Elkészítés

gyümölcsalap

  1. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A formát, amiben sütjük a tésztát, kivajazzuk. A cukrokat és a fahéjat összekeverjük.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöket: megmossuk, a megindult részeket kivágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk. A barack és az alma magházának helyére fahéjas cukrot teszünk, majd a vágott felével lefelé a vajazott formába helyezzük. A szilvát csak megmártottam a cukorban, és úgy tettem a barack és alma hagyta résekbe. Ha maradna a fahéjas cukorból, bátran adjuk a tésztához.
  3. Az így elkészített gyümölcsalapot 15 percre betesszük a sütőbe.
  4. 15 perc elteltével kivesszük a tortaformát. Egy nagyobb sütőlapát vagy széles kés segítségével megtartjuk a gyümölcsöket, és a cukros-fahéjas levet leöntjük alóla (félretesszük, kell még!) Nem gond, ha elcsúsznak a gyümölcsök, visszaigazgatjuk őket, és az időközben elkészített tésztát ráöntjük, sütjük.

tészta

  1. Amíg sül a gyümölcs, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát; egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan lazítjuk a fehérjehabbal, majd a levétől leöntött gyümölcsökre öntjük a tésztát. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve 4-5 percig hagyjuk állni a megsült tortát, utána borítsuk tányérra csak. Hagyjuk hűlni.
  6. Finom, savanykás, puha tésztájú süteményt kapunk, amelyet - aki édesebben szereti - meg lehet locsolni a leöntött gyümölcslével (jól besűrűsödik állásában).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1114
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Ajánló

Bármikor :) Minden gyümölcskombinációval nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megindult gyümölcsből nemigen tudtam mi legyen. Tarte Tatinban gondolkoztam, de a tésztától féltem, hogy milyen lesz gluténmentesen. Így csak az alapgondolat (alul gyümölcs, felült tészta) maradt meg belőle :) A kamrában a liszteket nézegetve a befutó a hajdinaliszt lett, nagyon szeretem az ízét, állagát :) Gyümölcsből bármit használhatunk vegyesen: nálam két alma, két nektarin és kb. 8 szem szilva került a tortaformába.

Hozzávalók

gyümölcsalap

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!