r
Nosalty Logó

Ostoros kalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ostoros kalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 5918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépbe pakoljuk a hozzávalókat, és 1 óra 50 perces "Tészta"-programon dagasztjuk, és kelesztjük a tésztát. /Kenyérsütő nélkül, a hagyományos módon az élesztőt felfuttatjuk, a tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk, meleg helyre félretesszük kelni./
  2. A megkelt tésztából 6 cipót formálunk, mindegyiket egyenként téglalap formára kinyújtjuk.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a margarint elkeverjük a cukrokkal és a kakaóval.
  4. A 6db kinyújtott téglalapot megkenjük bőven krémmel, és felcsavarjuk, majd hármat-hármat óvatosan összefonunk, az elejét és a végét jól összenyomjuk, nehogy kifolyjon a krém.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a két fonatot, és tojássárgájával megkenjük a tetejét.20 percig mégmeleg helyen pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24136
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 07.

Ajánló

Frissen a legfinomabb, de másnapra is puha marad. Bármilyen alkalomra megfelelő, laktató desszert, nem éppen kalóriaszegény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept anyukámtól származik, mindenki kedvence ez az isteni finom, pihe-puha tésztájú, nagyon krémes kakaós kalács.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek