r
Nosalty Logó

Osso bucco in bianco

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Osso bucco in bianco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    15783 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 2431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szárazra töröljük. Egy spárgával áttekerjük az oldalukat, és erősen megkötjük. Ha nem teszünk így, széteshetnek főzés közben, ami az ízen nem változtat ugyan, csak kevésbé lesz esztétikus (ez egyébként a kötözéssel együtt is előfordulhat, de egy ilyen inas húsnál erre sajnos fel kell készülni).
  2. Egy nagy, lehetőleg vastag (öntöttvas a legjobb) lábasban felmelegítjük az olívaolajat és egy ek vajat. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kisütjük. A szalonnát szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük (annyira félre, hogy még véletlenül se együk meg a felét, amíg újra szükségünk nem lesz rá).
  3. A húsokat beleforgatjuk a lisztbe, beletesszük a visszamaradt szalonnás zsiradékba, és 5-6 percig, nagy lángon sütjük oldalanként.
  4. Közben a megpucolt sárgarépát, hagymát és zellert aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
  5. Kivesszük a húsokat, és félretesszük. A lábosba öntünk egy deci fehérbort, pár perc alatt visszaforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5-8 percig főzzük nagy lángon, míg el nem kezdenek barnulni.
  6. Akkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babért és a rozmaringot, a szalonnát (ha maradt belőle valami), valamint a finomra vágott fokhagymából 4 gerezdet (egyet félreteszünk).
  7. 1-2 percig főzzük, majd rátesszük a húsokat, hozzáadjuk az alaplevet és a maradék bort, ízlés szerint sózzuk, és a csipet fahéjat is rászórjuk.
  8. Letakarva főzzük 2-3 órát - néha megfordítjuk a húst (óvatosan, két nagy lapáttal), és villával megnézzük, mennyire puha. Ha eléggé megpuhult, akkor kivesszük a főzőléből. A velők amúgy is kiesnének, úgyhogy őket vegyük ki, és kicsit vágjuk össze.
  9. A zöldségeket egy sűrű tésztaszűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk - kanál hátával, véres verejtékkel. A levet és a szűrű aljáról lekapart pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk kb. 5 dkg vajat, és nagy lángon beforraljuk, a velődarabokat hozzáadva.
  10. Ha kicsit besűrűsödött, belefacsarjuk a fél citrom levét és a petrezselyem háromnegyedét, majd még 2 percig főzzük, ha kell, sózzuk.
  11. A húst tányérra tesszük, meglocsoljuk szafttal, szórunk rá maradék petrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát (az egy gerezd félretett fokhagymát nagyon apróra vágva).
  12. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 38058
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Ajánló

Ikon királyleányka-zöld vertellini került mellé az asztalra, szerintem ezzel nem nyúltok mellé. Köretnek a rizottó vagy a polenta lenne igazán autentikus, de én most azért is krumplipürével kínáltam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi szaftos, pasis kaja - az elkészítése igényel némi rutinit, de megéri...nagyon megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk