r
Nosalty Logó

Orosz blini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Orosz blini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 3264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 246 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukor segítségével, majd egy nagy tálban összekeverjük a hajdinaliszttel. Letakarva, meleg helyen pihentetjük legalább 20 percig.
  2. Átkeverjük a masszát, hozzáadjuk a búzalisztet, elkeverjük, és megint legalább 20 percig pihentetjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját vajjal, sóval, cukorral, a fehérjét pedig tejszínnel habosra verjük.
  4. A masszához először hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, eldolgozzuk, majd finoman a tojásfehérjés krémet is beledolgozzuk. Újabb 20 percig pihentetjük.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi méretű gombócot kimérünk a masszából.
  6. Óvatosan belehelyezzük a serpenyőbe, 10-15 másodperc után megfordítjuk, és egy lapát segítségével kilapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd ízles szerint tejföllel, sajttal, kaviárral, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12662
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 27.

Receptkategóriák

Találtunk egy régi orosz palacsintareceptet, nem a legkönnyebb verzió, de megéri elkészíteni! Kaviárral, sajttal-tejföllel, de nagyi házi lekvárjával is tökéletes! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek