Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosházi raguleves recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

összesen: 534 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

összesen: 2137 kcal

energiatartalom / 100 g *

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

összesen: 50 kcal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-02-17 14:02

Igen finom ez a leves(!), és tökéletesen alkalmas arra, hogy a vadashoz szánt marhahúst az ember előfőzze benne, aztán meg a habarás előtt kimentse és így a leves is igen kiváló lesz, meg a második is félig megvan. :) A főtt tojástól meg igazán különleges és ízletes, nem érdemes kihagyni belőle.

kisakata
Terézke / kisakata Thu, 2013-01-31 11:13

Az "eredetit" amit én Anyósomtól tanultam, ők tősgyökeres Orosháziak, felteszem majd amint fényképet tudok csinálni róla. Sajnos 2 héte főztem és akkor nem jutott eszembe, hogy lefotózzam. De, hogy kinek mi az eredeti? hiszen ahány ház annyiféleképpen főzünk. Mindenesetre nagyon finom a Tercsi J féle is és a Mama féle is !
Sajnos tök hülye vagyok a fényképezéshez, ezért nem tettem fel eddig recepteket.
Igen az új Alföld megnyitása után született meg ez a kreáció, azóta már az épület is lebontásra került, most új főterünk lesz a helyén, ami azelőtt is piactér volt, mellette a régi Alföld Szállodával.

bertaj1
bertaj1 Wed, 2011-12-14 12:09

Az eredeti leves még hajdanán Orosházán a Hotel Alföldben született a 80-as évek elején. Ezt onnan tudom, hogy ott dolgoztam akkor amikor ez az étlapra került. Az akkori föszakács Tercsi Józsi találmánya volt. Az eredeti recept így valószínűleg az ő birtokában van. Szerintem nagyon szívesen megosztaná bárkivel akit érdekel. Egyébként az eredeti neve orosházi tányéros.

Berkes Gyöngyi
Berkes Gyöngyi Fri, 2019-10-18 10:05

én már gyerekkoromban is ettem (50 éve) mamámék becsinált levesnek hívták és azóta is kedvencem :) bármilyen hússal jó, én tejszín helyett tejölt teszek bele és végén ecettel ízesítem...

comite
comite / comite Thu, 2011-10-27 14:26

Megcsináltam és nekem nagyon ízlett. Főleg másnap még tökéletesebb lett az ízharmónia. Köszönöm a receptet.

tucsike
tucsike Mon, 2011-08-22 18:15

Valamelyik nap étteremben ebédeltünk és ott ettünk ilyen levest.Megkérdeztük a szakácstól hogyan csinálta és igy mondta el. Finom volt.

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2011-08-21 21:38

Kedves Juditmama!
Én sem tudom,hogy ez-e a pontos recept,de nagyon hasonlít rá.Szívesen venném,hogyha esetleg valakitől megtudnád az igazit.Persze az is lehet,hogy amit elénk tálaltak az étteremben már az sem az eredeti,de nagyon-nagyon finom.Gondolom ott is úgy van,hogy ahány ház annyi szokás.Viszont örülök,hogy a kedvedben tudtam járni.:-)

juditmama
juditmama Sun, 2011-08-21 15:55

Nem vagyok tősgyökeres orosházi, de már sok-sok éve élek itt. Emlékszem az első találkozásomra az Orosházi tányérossal. Teljes siker volt, azóta is kedvenc ételeim közé tartozik. A pontos receptet nem ismertem, csak úgy találomra készitem.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

534
marhalábszár 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 db
burgonya 3 db
főzőtejszín 5 dl
tejföl 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l
babérlevél 3 db
kakukkfű 1 csipet
bors 1 csipet
római kömény 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
majoranna 1 csipet
1 csipet
főtt tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor