r
Nosalty Logó

Orientális padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Orientális padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 204 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    2116 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuszkusz mennyiségének másfélszerese mennyiségűvizet forralunk, beleöntjük a kuszkuszt,majd a tűzről levéve, lefedvemegvárjuk amíg magába szívja a folyadékot, és összeáll.
  2. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk. A húsát egy kanállal kikaparjuk, úgy hogy kb. 1 cm vastag szél maradjon. Bekenjük citromlével, hogy nehogy bebarnuljon.
  3. A zöldségeketmegmossuk és apró kockákra vágjuk.
  4. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott uborkátés paprikát, kicsit később a gombát és a paradicsomot, fűszerezzük, és az egészet összerottyantjuk. (Fűszerezzük intenzívebben, mert a kuszkusszal összekeverve csökken majd a fűszeressége.)
  5. A zöldségkeveréket hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
  6. A padlizsánokat a zöldséges kuszkusszal töltjük, tetejükre felkockázott feta sajtot teszünk.
  7. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük összesen kb. 40 percig. Az első 15 percben alufóliával lefedve, majd a maradék 25 percben alufólia nélkül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12967
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orientális-nak neveztem el, mert a kuszkusz az orientális konyha egyik tipikus alapanyaga. Könnyen, gyorsan elkészíthető, a vegyes zöldségek színeitől nagyon mutatós, egészséges, alacsony kalóriatartalmú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek