r
Nosalty Logó

Orgoványi rántott csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Orgoványi rántott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 6102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    3208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.2 g

Zsír

  • Összesen
    372.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18692.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3638 mg
  • Nátrium
    12833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 6102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Elkészítés

Húshoz

  1. Csirkemellhez: 1 gerezd fokhagymát összezúzunk, és a tejbe keverjük, majd megsózzuk, és belerakjuk a hússzeleteket.
  2. Hűtőbe 2-3 órát pácoljuk, majd lecsöpögtetjük.
  3. Vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket a felvert tojásba reszeljük, pirospaprikát pedig a lisztbe keverjük.
  4. Csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  5. Körethez: burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet szalonnába. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük.
  6. Vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük 1/4 l húslevessel, összeforraljuk.
  7. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a burgonyára, és 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11576
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orgoványi rántott csirkemell
Salamon Csilla 1202 recept

Családi összejövetel alkalmára készítettem el. 5 perc alatt elfogyott.:)

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek