r
Nosalty Logó

Ördöghal rizshalmon csípős szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ördöghal rizshalmon csípős szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rizs főzése

Szósz elkészítése

Hal sütése

Tálalás

Összesen 742 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rizs főzése

Szósz elkészítése

Hal sütése

Tálalás

Összesen 1485 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rizs főzése

Szósz elkészítése

Hal sütése

Tálalás

Összesen 117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3213.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    2376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3937 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 742 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6427.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    4752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1981 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    7873 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1485 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    618 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Rizs főzése

Szósz elkészítése

Hal sütése

Tálalás

Elkészítés

Rizs főzése

  1. A barnarizst vízben megmossuk, és feltesszük főni forró vízben egy csipet sóval. Kb. fél óra alatt kész.

Szósz elkészítése

  1. A szószhoz előveszünk egy tapadásmentes wokot vagy serpenyőt.
  2. 1 ek olívaolajat melegítünk benne közepes lángon.
  3. Apró kockákra vágjuk a hagymát, és az olajban pároljuk.
  4. A gyömbért lekaparjuk, mint az újkrumplit, és apró darabokra vágjuk. A hagymára dobjuk.
  5. A fokhagymákat megtisztítjuk, és áttörjük. A hagymás gyömbérbe keverjük.
  6. A pirospaprikát is a hagymára szórjuk, és egy percig pároljuk, hogy az ízek kisüljenek.
  7. Negyedekre vágjuk a koktélparadicsomokat, és a hagymás keverékhez adjuk.
  8. A koriander és petrezselyem leveleket letépkedjük a szárról, és összeaprítjuk. Nem kell nagyon apróra darabolni, mert szépen mutat a zöld levéldarabka a piros paradicsomon.
  9. Beleöntjük a fehérbort és 1 ek vajat, és további 5 percig, alacsony lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

Hal sütése

  1. Az ördöghalat 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy másik serpenyőben 3 ek olívaolajat forrósítunk közepes lángon.
  3. 2 ek vajat is teszünk bele. Amikor a vaj elolvadt és sercegni kezd, beletehetjük a halszeleteket. 1 kk sót és késhegynyi borsot szórunk rá.
  4. Nagyon rövid ideig kell csak sütni: 3 perc oldalanként. Mire a hal húsa kicsit áttetsző helyett fehér színűre sül, az az oldal kész. Megfordítjuk. Ha biztosra akarunk menni, egy nagyobb darabot kettévágunk, és megnézzük, hogy teljesen átsült-e, vagyis fehér.

Tálalás

  1. A rizs felét leszűrjük, és a szűrőbe passzírozzuk kicsit. A tálra fordítjuk gyorsan, vagy a tálat a rizs fölé borítva átfordítjuk. Levesszük a szűrőt, és elegyengetjük a rizst.
  2. Körbe kanalazzuk a rizs körül a szósz felét.
  3. A halszeletek felét a rizsre helyezzük.
  4. Ugyanígy járunk el a második tállal is. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1361
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Ajánló

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és az ördöghal puha, réteges húsa - és az ára is - ünnepi alkalmakra illik. Tőkehallal is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű és ízletes, ünnepi alkalmakra vagy partikra ajánlom. A karácsony esti vacsoránk volt.

Hozzávalók

Rizs főzése

Szósz elkészítése

Hal sütése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek