r
Nosalty Logó

Opera szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nethor
Opera szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kávés szirup

Vajkrém

Csokoládéganache

Összeállítás

Csokoládémáz

Összesen 674 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kávés szirup

Vajkrém

Csokoládéganache

Összeállítás

Csokoládémáz

Összesen 6727 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kávés szirup

Vajkrém

Csokoládéganache

Összeállítás

Csokoládémáz

Összesen 363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 674 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    414.8 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2891 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 6727 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Kávés szirup

Vajkrém

Csokoládéganache

Összeállítás

Csokoládémáz

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 Celsius fokra. Válasszunk szét 3 tojást, a sárgáját rakjuk félre. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük fel keményre, és kanalanként adjunk hozzá 80 g cukrot.
  2. Egy másik tálban verjük fel a mandulaliszttel és a 100 g cukorral a 3 egész tojást. Folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá a 35 g olvasztott vajat, és szitáljuk bele a 35 g lisztet. A keveréket óvatosan csomómentesre keverjük.
  3. A vajas masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot, hogy ne törjön össze túlságosan, két részletben.
  4. Egyenlő három részre osztjuk a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsikben 10-12 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a teteje pirulni nem kezd. Hagyjuk kihűlni a lapokat.

Kávés szirup

  1. A 100 ml kávét a 100 g cukorral összekeverjük, és addig forraljuk, míg bugyogni nem kezd és be nem sűrűsödik (felforrás után kb. 2-3 perc).
  2. Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni, tovább fog sűrűsödni. Ha esetleg túl sűrű lett, 1-2 kanál vízzel újra melegítsük fel.

Vajkrém

  1. Egy másik edényben keverjünk össze 50 g cukrot egy evőkanál vízzel, és főzzünk belőle szirupot úgy, hogy közepes lángon addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad a cukor és forrni nem kezd.
  2. Közben 1 db tojásfehérjét felverünk 15 g cukorral, és folyamatos keverés mellett az előzőleg elkészített cukorszirupot belecsorgatjuk, és addig verjük, amíg langyosra nem hűl.
  3. 100 g cukorból és 40 ml vízből újabb cukorszirupot készítünk a fentiek alapján.
  4. 3 tojássárgáját felverünk, és az újabb cukorszirupot hozzácsorgatva addig verjük, míg ez is langyos nem lesz.
  5. A 180 g puha vajat habverővel elkeverjük, és a tojássárgájás krémhez adjuk, és addig keverjük, míg fényes, homogén krémet nem kapunk.
  6. Ekkor belekeverjük a felvert tojásfehérjét és 3 evőkanál kávés cukorszirupot.

Csokoládéganache

  1. A 60 ml tejszínt, a 20 g vajat és a 2 evőkanál cukrot felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről.
  2. A felkockázott 100 g étcsokoládét beledobáljuk, és kevergetve feloldjuk a tejszínes masszában.

Összeállítás

  1. Egy tésztalapot lefektetünk, és megkenjük a maradék kávészirup egyharmadával. Egyenletes rétegben rákenjük a vajkrém kétharmadát, majd ráborítjuk a következő tésztalapot.
  2. Ezt a tésztalapot is megkenjük a maradék kávészirup felével, és ráöntjük a csokoládéganache-t, és egyenletes rétegben elkenjük rajta.
  3. A harmadik tésztalapot is ráhelyezzük, és megkenjük a maradék kávésziruppal, és utána a maradék vajkrémmel.
  4. A süteményt betesszük a hűtőbe egy órára, hogy meg tudjon szilárdulni.

Csokoládémáz

  1. A 70 ml tejszínt, a 75 g vajat és a 150 g csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, és öt percig hagyjuk hűlni.
  2. Kivesszük a hűtőből a tésztát, és egyenletesen rákenjük a csokoládémázat.
  3. Visszatesszük a hűtőbe, és egy éjszakát pihentetjük.
  4. Másnap hosszabb téglalapokra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 41888
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Opera szelet
Nethor 1 recept

Elegáns, ugyanakkor időigényes (kb. 2 óra az elkészítés és egy éjszaka pihentetés) sütemény, de megéri a fáradságot, mert biztos sikert arat. Kis gyakorlatra már szükség van hozzá. A tésztát laponként kell kisütni, és a tészta mennyisége nem sok, vékonyak lesznek a lapok, ezért kisebb méretű tepsit ajánlok. Anyukám kérésére készítettem el a receptet, mert még soha nem evett ilyen sütit, csak néhány cukrászdában kapható, és kávés sütik a kedvencei. A kávé íze nagyon halvány és harmonikus.

Hozzávalók

Tészta

Kávés szirup

Vajkrém

Csokoládéganache

Összeállítás

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek