r
Nosalty Logó

Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1268 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5075 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11609.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    2596 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    6354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 5075 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót, majd a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Az összemorzsolt liszthez hozzáadjuk a nagy lyukon reszelt sajtot, és összekeverjük.
  3. A tojás hozzáadása után a kefírt beleöntjük, és összedolgozzuk, de ha esetleg túl száraznak tűnik, néhány csepp tej segíthet rajta.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákra szaggatjuk, majd tojással kenjük a tetejét, és sajttal szórjuk be.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, attól függ, hogy ki aranybarnán, ki szőkén szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 58595
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

A tészta kb. a duplájára növekszik meg a sütés alatt, ezért figyeljünk a távolságokra a tepsiben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A nagynéném rendszeresen süt ilyen pogácsát, és elkértem tőle a receptet. Kipróbáltam a kefír helyett tejföllel is a tésztát, és mesés lett úgy is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek