r
Nosalty Logó

Omlós gyümölcsös-kefires süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós gyümölcsös-kefires süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2649 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 5388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, először csöpögtessük le róla a felesleges levet, hogy ne áztassa el majd a tésztát.
  2. A kefíreket beleöntjük egy tálba, az egyik poharat pedig kiöblítjük: ez lesz a mércénk.
  3. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd egy kevés vanília aromát öntünk hozzá. Hozzáadjuk a kefírt, az olajat.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, valamint a fahéjat.
  5. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a nedves anyagokat, és fakanállal jól összedolgozzuk az egészet.
  6. Ne ijedjünk meg, az állaga kicsit a pizzatésztához fog hasonlítani az olaj miatt.
  7. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a gyümölcsöt, valamint a nagyobb darabokra felvágott csokoládét (téli időszakban a konzerv őszibarack-fehér csoki párosítás elvitte a prímet).
  8. Előmelegített sütőben megsütjük, de azért tűpróbát is végezzünk.
  9. Ha kihűlt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7633
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a fajta kefíres sütiben az a csodálatos, hogy csak a fantázia szabhat határt a belevalóinak! Bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni, a savanykás meggytől kezdve az édes, tűzpiros epren át, a hamvas baracktól akár a sötétlila, roppanós áfonyáig. A fahéjon kívül pedig más fűszerekkel is tovább gazdagíthatjuk az ízvilágot: hiszen ott van akár a mézeskalács-fűszerkeverék, a szárított gyömbér, a szerecsendió. Azoknak pedig, akik nem bírnak csoki nélkül létezni (mint szerény jómagam), a már-már émelyítő fehércsokin át egészen a koromfekete, magas kakaótartalmú étcsokit is beletördelhetik a kefíres sütibe, mert mindenképpen "dobni fog rajta". Élvezzétek a természet ízeit! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek