r
Nosalty Logó

Olívás-sherrys kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TV Paprika
Olívás-sherrys kacsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 612 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3671 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 612 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    460.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9470.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    5176 mg
  • Nátrium
    2901 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 3671 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Áztassuk meleg vízbe az olajbogyót. Sózzuk-borsozzuk a kacsát kívülről és belülről is. Kötözzük össze konyhai spárgával. Tegyük egy tepsibe, és szurkáljuk meg egy villával. Süssük kb. 1 órán át.
  2. Közben pároljuk puhára az olajon egy tűzálló tálban a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
  3. A kacsát vágjuk darabokra, emeljük ki a gerincét és a bordáit. A húsdarabokat tegyük tűzálló tálba. A tepsiben kisült zsírt is öntsük a tálba, majd öntsük a tepsibe a levest, kapargassuk fel a leragadt húsdarabkákat, és ezt a levet szűrjük a kacsára.
  4. Vegyük ki a vízből az olajbogyót, és a borral, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel együtt adjuk a kacsához. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük még 1 órán át, míg a kacsa meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2895
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-sherrys kacsa
TV Paprika 35 recept

A frissen sült ropogós kacsasültnek kevés párja van a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván.Kínáljunk mellé krokettet vagy krumplipürét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek