r
Nosalty Logó

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 619 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 3708 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 619 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12906.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    6104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 3708 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Elkészítés

Olívás-fetás pulykamelltekercs

  1. A pulykamelleket megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket folpackba burkoljuk és kiklopfoljuk. Utána ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a húsok mindkét oldalát. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Sajtreszelőn lereszeljük a fetát, az olajbogyót szűrőn lecsepegtetjük, és vékony karikákra vágjuk. Majd a fetát és az olajbogyó-szeletkéket egy tálban alaposan összedolgozzuk.
  3. A hússzeleteket egymáshoz szorosan alufóliára helyezzük, majd a fetás-olívás elegyet egyenletesen eloszlatjuk rajta, utána feltekerjük, és alufóliával burkoljuk. Egy tepsibe ujjnyi vizet öntünk, és a roládot belehelyezzük, majd az előmelegített sütőben kb. 1 órát fóliában sütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a burgonyapürét.
  4. Ha hús megsült, akkor kicsomagoljuk a fóliából, és felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint lehet a hús felszínét még pár percig grillezni is.

Burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk (hámozzuk), megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk a krumplit, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami ellepi.
  2. Kb. 20 perc után, ha a burgonya megpuhult, leszűrjük, és krumplinyomóval (vagy turmixgéppel) pépesítjük.
  3. A lábasba visszatéve sózzuk (pici fehérbors is jól illik bele), elkeverjük benne a vajat, beleöntjük a tejet, és folyamatos kevergetés közben az egészet felforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 620
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Ajánló

Bármilyen évszakban fogyasztható, és elkészíthető más hússzeletekből is (pl. csirkemell).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
Juhász István 36 recept

Vasárnapi, gyors ebédre tökéletes, melyet most saját készítésű görög joghurtos öntettel tálaltam, amely remekül kiegészíti a feta-olívabogyó ízét, és a nyári melegben hűsítő hatású.

Hozzávalók

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek