r
Nosalty Logó

Olaszos burgonyás tojásrántotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Olaszos burgonyás tojásrántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12215.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2578 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1001 mg
  • Foszfor
    4344 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2107 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5068 micro
Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tojásrántottához

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni (kb. 25 perc ).
  2. Megtisztítjuk a hagymát, felaprítjuk, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a friss zöldfűszereket finomra, picire felkarikázzuk a virsliket.
  3. A nyers tojásokat kis tálban, kevés sóval felverjük.
  4. Az olívaolajat a lábasba öntve, beletesszük a kétféle hagymát, pici sót és fedő alatt megpároljuk puhára.
  5. Beletesszük a tűzről levétel után a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleöntjük a bolognai szószt, beletesszük a virslit, a vörösbabot, kóstoljuk, ha szükséges borsot, sót teszünk bele.
  6. A virsli ha kész, a szósszal összeforrt, beletesszük a friss zöldfűszereket és összeforraljuk, de csak pár percig.
  7. Kóstoljuk meg, és ha ízre finom, akkor kicsire vesszük a lángot, és a burgonyát leszűrjük, majd a szószba öntjük át, közepes lángon, néhány keverés mellett, összemelegítjük. Ha pár percig együtt rotyog, akkor ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tojás megfő benne, és ekkor kapcsoljuk ki.
  8. Tálaljuk petrezselyemzöldjével, reszelt sajttal, azon melegében.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10119
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Finom bor. Sok sajttal szórjuk meg:-)) Finom saját gyümölcsből készült szörp, vagy ásványvíz:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos burgonyás tojásrántotta
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a tojásrántottát, maradt ki bolognai szósz, és már újra a burgonya volt a soron, ezen hármasból alakult ki a felturbózott tojásrántotta. Ennyi a történet. Finom lett :-)))

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek