r
Nosalty Logó

Olasz zöldségleves parmezán dippel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Olasz zöldségleves parmezán dippel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2147 micro
  • β-karotin
    5421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2145 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13610.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2682 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1199 mg
  • Foszfor
    2857 mg
  • Nátrium
    6555 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3448 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2598 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    12883 micro
  • β-karotin
    32528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12869 micro
  • Lut-zea
    2322 micro
Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    349 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A parmezán diphez:

A leveshez:

Elkészítés

A parmezán diphez:

  1. A diphez a sajtot durvára reszeljük, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és az olajjal konyhai aprítógépben krémesre dolgozzuk. Borssal ízesítjük.
  2. A tésztát fövő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot, felfőzzük, kb. 8 percig főzzük.
  4. A zellert megtisztítjuk, a halvány-zsenge zöldjét félretesszük. A szárakat megmossuk, szeletekre vágjuk. A babot egy szűrőbe öntjük, lemossuk hideg vízzel, hagyjuk szűrődni.
  5. A tésztát, a babot, a zellert a levesbe tesszük, felfőzzük, további 2 percet főzzük.
  6. A zeller zöldjét megmossuk, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a zeller zölddel. A levest a parmezán dippel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1000
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss ciabattával egy finom laktató leves.

Hozzávalók

A parmezán diphez:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?