r
Nosalty Logó

Olasz ricottás cornetto

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz ricottás cornetto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát összekeverjük a cukorral.
  2. Egy tányért folpack fóliával bevonunk és a ricotta masszából két teáskanál segítségével kb. 12 db hosszúkás galuskát formázunk, majd az előkészített tányéron kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. A leveles tészta lapokat egymás mellett, letakarva, a csomagoláson megadott előírás szerint felengedjük. Ezután mindegyiket kb. 70 cm hosszúra, 12 cm szélesre nyújtjuk, és derelyevágóval hosszában kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tojásfehérjét vízzel felverjük, és megkenjük vele a tésztacsíkokat.
  5. A fagyasztott ricotta galuskákat 2-2 tésztacsíkba göngyöljük. Először csak az egyikbe csavarjuk, megkenjük tojásfehérjével, majd a másikba úgy, hogy a tésztacsíkok tetőcserépszerűen fedjék egymást. A csíkokat jól egymáshoz nyomjuk, hogy sütés közben a töltelék ne szivároghasson ki.
  6. A tésztába göngyölt ricotta galuskákat kifli formára hajlítjuk, és (sütőpapírral bélelt) sütőlemezen a sütőbe tesszük.
  7. A ricotta kifliket a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk. Porcukorral meghintve melegen, vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 26871
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

Könnyű és laktatós, nincs évszakhoz kötve, bár hűvösebb időben jobban esik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik külföldi csatornán láttam egy ehhez hasonló süti receptet. Leginkább a törcsérek elkészítése fogott meg. Elhatároztam, hogy kipróbálom, s mivel a túrót -olaszul ricotta a neve- nagyon szeretem, ezzel töltöttem meg a cornetto-kat, azaz a tölcséreket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?