r
Nosalty Logó

Olasz babos-tésztás leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Coook
Olasz babos-tésztás leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8753.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2303 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    1735 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    142 mg

VÍZ

  • Összesen
    2189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3649 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    338 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, a pancettát vagy bacont is kis kockákra vágjuk. A babot leszűrjük.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a pancettát a forró olajon 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tört paradicsomot és friss fűszereket is. Ha használunk, hozzáadhatjuk a paprikakrémet is.
  3. Pár percig pároljuk, majd felöntjük kb 3-4x annyi vízzel, mint a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk (a só mennyisége attól függ leginkább, hogy pancettát vagy bacont használtunk-e).
  4. Felforraljuk, és hozzáadjuk a bab felét. Átmelegítjük, majd az egészen kicsit turmixolunk, vagy szétnyomkodjuk fakanállal - ez sűríti be majd a levest. Tovább melegítjük, felforraljuk, és hozzáadjuk a tésztát. Mikor már majdnem megfőtt, beleöntjük a maradék babot is, majd az egészet összemelegítjük.
  5. Tálalás előtt kivesszük belőle a fűszereket, és forrón tányérokba merjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 848
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 42965
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyors, melengető levesre vágyunk, akkor ezt a levest kerestük! Ízes, laktató, és gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek